Μεγάλος σε αριθμό ο Ελληνικός Στρατός; ---Σχόλιο του Άργους


Μεγάλος σε αριθμό  ο  Ελληνικός Στρατός λένε οι Ελβετοί για τον αριθμό των 75.000 ανδρών, σε δημοσίευμά. Στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης τύπου βρίσκεται ένα εκτενές άρθρο της Νeue Zürcher Zeitung την 12η Ιαν. για τον Ελληνικό στρατό και της Süddeutsche Zeitung, που εξηγεί και  γιατί η Κύπρος αποτελεί μαγνήτη επενδύσεων.

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung αναφέρεται σε εκτενέστατο άρθρο του ιστορικού Έκεχαρντ Κραφτ, στον ελληνικό στρατό και σημειώνει: «Ακόμα και εάν οι στρατιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα περικόπηκαν σημαντικά ως αποτέλεσμα της κρίσης, ο στρατός παραμένει πολυάριθμος. Για το γεγονός ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο στρατό υπάρχει κοινωνική συναίνεση.»

Το άρθρο κάνει μια ιστορική αναδρομή, συνεχίζει με την παράθεση αριθμών και ποσοστών σε σχέση με τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς και το προσωπικό, αναφερόμενο στο πρόβλημα του Αιγαίου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας αναφέροντας:

«Εάν το δει κανείς ψυχρά δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή. Όχι μόνο διότι οι γειτονικές χώρες  με εξαίρεση την Τουρκία  είναι σαφώς λιγότερο και χειρότερα εξοπλισμένες. Σχεδόν όλες ανήκουν εντωμεταξύ στο ΝΑΤΟ. Η FYROM θα ήθελε επίσης να ενταχθεί αλλά την εμποδίζει η Ελλάδα. Ένας πόλεμος με την Τουρκία θεωρείται απίθανος. Στο παρελθόν ένα τέτοιος πόλεμος αποτράπηκε το 1996 από το ΝΑΤΟ, όπου είναι μέλη και οι δύο χώρες, και τις ΗΠΑ. Σε περίπτωση επίθεσης σε ελληνικό έδαφος θα ενεργοποιούνταν το άρθρο 5 της Συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά όμως πολύ λίγα μπορούν να αλλάξουν στην υποκειμενική πρόληψη της απειλής όσο τα συγκεκριμένα στερεότυπα δεν αλλάζουν μέσα από την εκπαίδευση, την ιστορία που διδάσκεται, τα ΜΜΕ, το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Και σε αυτήν την περίπτωση διαφαίνεται ότι πολλές από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης δεν έχουν τις ρίζες τους μόνο στα οικονομικά προβλήματα».

Για αυτόν τον λόγο στοχοποιούνται οι ελληνικές ΕΔ , η οικογένεια, η θρησκεία αλλά και άλλοι θεσμοί στην πατρίδα μας. Τους ενοχλούν !

Πηγή defencenet.gr

Σχόλιο του Άργους.

Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεν ενεργοποιείται όμως όταν Τουρκικά μαχητικά κάνουν υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικό έδαφος. Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεν ενεργοποιήθηκε το 1974 (Κύπρος). Το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ που ενεργοποιήθηκε το 1996 (Ίμια) δεν ενεργοποιήθηκε για να διαφυλάξει την ασφάλεια του Ελληνικού κράτους αλλά για να διαλύσει το Ελληνικό κράτος με το να θέσει μέρος της Ελληνικής επικράτειας σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδος σε Ελληνικά εδάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πριν την υποβολή σχολίου ή και άρθρου προς δημοσίευση, ας είναι υπ’ όψη τα εξής, παρακαλώ.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση σε «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή με κεφαλαία γράμματα, ή άσχετα με το θέμα, ή που περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητο λόγο, προσβλητικό χαρακτηρισμό, υποτιμητικές προσφωνήσεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες, δεν δημοσιεύονται. Διότι δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του Ιστότοπου.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση περιλαμβάνουν έγκυρο ε-μαιλ, ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολιαστή ή αρθρογράφου ώστε να αποτελεί υπεύθυνο λόγο. Το ε-μαιλ αυτό δεν θα δημοσιεύεται.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται, δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν. Ο Ιστότοπος λειτουργεί σε εθελοντική βάση, όχι επαγγελματική. Δεν απολαμβάνει υλικού κέρδους.